Chattanooga

Chattanooga is 's werelds grootste fabrikant van revalidatie-apparaten voor de behandeling van spier- en skeletaandoeningen, neurologische aandoeningen en aandoeningen van de weke delen.

Alles zien
Chattanooga

Top producten Chattanooga

Chattanooga categorieën

Waarom Chattanooga kopen?

De producten van Chattanooga zijn bestemd voor de voortdurende zorg van de mensen, gaande van letselpreventie tot revalidatie na chirurgische ingrepen, letsels of degeneratieve ziekten. Een doel dat men bekomt dankzij de combinatie van de synergiën van verschillende revalidatiebedrijven.

Hun productenlijn helpt ook om de resultaten van de behandelingen in ziekenhuizen, klinieken en woningen wereldwijd te verbeteren. Hierdoor en dankzij de voortdurende innovatie zijn het leiders op het gebied van de fysiotherapie, door echte oplossingen voor artsen en patiënten te bieden.

Chattanooga, leider in de revalidatiemarkt met een distributie in meer dan 80 landen, maakt deel uit van het merk DJO Global Incorporated, wereldleider in de productie en distributie van medische apparaten van hoge kwaliteit die oplossingen bieden voor de behandeling van pijn en spier- en skeletaandoeningen en vasculaire aandoeningen.

Chattanooga

Geschiedenis van DJO Global

Het merk werd gecreëerd in 1978, in Carlsbad (Californië). Alles begon in de garage van Mark Nordquist, een voetballer die leed aan kniepijn. Naar aanleiding van dit letsel en samen met twee vrienden besloot Mark om de mogelijkheid te bestuderen om neopreen te gebruiken om de knie te stabiliseren en zo zijn de eerste producten van het bedrijf ontstaan, dat toen "DonJoy" genoemd werd. De kniehoezen, vervaardigd van oude neopreen wetsuits, wekten heel wat interesse op en al snel besloot het bedrijf om een engineering- en onderzoeksprogramma op te zetten om naar de wereld van de orthesen te evolueren.

In 1987, verwierf Smith & Nephew Inc. "DonJoy" en in 1995 werd Procare overgenomen. Smith & Nephew Inc. bracht vier speciale knieorthesen op de markt, waaronder de functionele knieorthesen. Al snel begonnen de beste atleten ze te gebruiken, een feit dat de sleutel tot het succes van het bedrijf was, dat een belangrijke leverancier van orthopedische producten werd.

In 2006 bracht het haar assortiment regeneratieproducten op de markt en dat jaar werd het bedrijf omgedoopt tot DJO en werd de overname van Aircast een feit, een bedrijf dat op dat moment de internationale leider van de enkelorthesen, cryotherapie en vasculaire systemen was. In 2007 fuseerde DJO met Reable, een belangrijke producent en distributeur van klinische elektrotherapieproducten, fysiotherapieproducten en geavanceerde chirurgische implantaten, dat bekend stond voor haar prestigieuze merken, waaronder Chattanooga Group.

Chattanooga