Buiktrainers

Er bestaan twee belangrijke soorten accessoires om de buikspieren mee te trainen, de buikspiertrainers met een steun voor de nek en de trainingswielen. Hoewel beide accessoires heel populair zijn, zijn de meningen van de gebruikers verdeeld omtrent hun voorkeur. Sommigen verkiezen de begeleiding en de neksteun van de buikspierapparaten en anderen verkiezen de vrijheid die de wielen bieden. Men moet weten dat beide soorten accessoires gericht zijn op een thuismarkt. Meer informatie

Kies tot 4 producten om te vergelijken producten geselecteerd

 • Buiktrainers
 • Met de Finnlo Ab Trax buikspiertrainer in huis, is het mogelijk om op een eenvoudige manier de buikspieren te trainen. In vergelijking met andere apparaten kun je een relatief comfortabele positie innemen.
  Finnlo AB Trax Optrekstang
 • Een uitstekende buikspiertrainer met 12 oefeningsmogelijkheden en geïntegreerde mat.
  Weider Crunch Trainer
  Top Produckten

  Bezorging 2-3 werkdagen

  Weider Crunch Trainer

 • Voor diverse dynamische boven-en onderlichaam krachttrainoefeningen om de Core, borst, schouders en armen te ontwikkelen.
  SKLZ Core Wheels
  Top Produckten

  Bezorging 2-3 werkdagen

  SKLZ Core Wheels

 • Productief en uitdagend
  Adidas AB wiel

  Bezorging 2-3 werkdagen

  Adidas AB wiel

 • Door de comfortabele work-out en spectaculaire doeltreffendheid bereik je snel jouw persoonlijke trainingsdoelen.
  Care Abdo Former Pro SD-094 Buiktrainer
 • Deskundigen beschouwd als één van de meest productieve (en uitdagende) producten voor buikoefeningen. Dit heeft als gevolg dat elke spier voor stabiliteit en dynamische kracht gebruikt moet worden.
  Tunturi Exercise Wheel Dubbel Trimwiel
 • Ondersteunt de belasting van de rompspieren bij een groot aantal bewegingen. Het speciale wrijvings- en streeploze materiaal glijdt soepel over alle oppervlakken.
  SKLZ Slidez - 2 pack

  Bezorging 2-3 werkdagen

  SKLZ Slidez - 2 pack

 • Tunturi 1.2kg Green Weighted Hula Hoop
  Tunturi 1.2kg Green Weighted Hula Hoop
 • Is de intensiteit van de training hoger dan bij de traditionele Adidas Ab Wheel.
  Adidas Core Rollers (paar)

  Bezorging 2-3 werkdagen

  Adidas Core Rollers (paar)

 • Hoofdondersteuning voor het sparen van de nekmusculatuur. Inklapbaar.
  Hammer AB Roller
 • Ontworpen voor een intensieve training in uw eigen huis. Voor het uitvoeren van pullups gebruikt u meerdere spiergroepen tegelijkertijd. Deze oefening staat dan ook garant voor een uitstekende training.
  Finnlo Optrekstang (verstelbaar)
 • Door de comfortabele work-out en spectaculaire doeltreffendheid bereik je snel jouw persoonlijke trainingsdoelen.
  Care Abdo Former Pro SD-091 Buiktrainer
 • Trainingscomputer (tijd, herhalingen, aantal verbrande caloriën, keuze van weergave). Inklapbaar.
  Hammer AB Sensation
 • De stabiele constructie zorgt voor blijvende trainingspret. Hoofdsteun voor het ontzien van de nekspieren.
  Finnlo AB Dominox + Power Belt
 • Comfortabele non-slip grip voor handen en voeten. Non-marking duurzaam kunststof oppervlak welke niet afgeven.
  SKLZ Court Slidez (2pack)

  Bezorging 2-3 werkdagen

  SKLZ Court Slidez (2pack)

 • Met de Body Solid Ab Wheel kun je zeer effectief de buik- en rugspieren trainen.
  Body-Solid Ab Wheel

Koopgids van buikspieraccessoires


Deze accessoires hebben een begeleiding-steun waarmee de buikspieroefeningen op een adequate manier kunnen worden uitgevoerd en die helpen om de onnodige spanning in de wervelkolom en nek te vermijden. De meeste van deze apparaten zijn vervaardigd uit metaal waardoor ze een resistente en duurzame structuur hebben. Wanneer men voor het ene of het andere model kiest, moet men rekening houden met de verschillen tussen de modellen:

Instelbare lengte en hoogte: Een goed apparaat voor buikspieroefeningen moet instelbare lengtes hebben, zodat de rotatie wordt aangepast aan de hoogte en de meest comfortabele positie van de armen van de gebruiker. Als het apparaat vast is en niet de correcte lengte heeft voor de gebruiker, zal de workout niet de meest efficiënte zijn en zou deze zelfs blessures kunnen veroorzaken voor de rug.

Bekleedde hoofdsteun: De bekleedde hoofdsteun moet breed zijn en sterk genoeg zijn om de nek te beschermen, aangezien de buis anders te veel druk zou uitoefenen op één punt, waardoor pijn en ongemak ontstaan.

Trainingsmat

Het wordt aangeraden dat de AB-trainer over een trainingsmat beschikt omdat deze zal vermijden dat de gebruiker slipt tijdens zijn/haar training, wat ervoor zorgt dat de buiging telkens op de correcte manier verloopt en de gebruiker niet verschuift tijdens de oefening.

Buikspierwielen

In tegenstelling tot de begeleide apparaten, heeft het wiel een grote bewegingsvrijheid, en is het de favoriet van vele gebruikers, aangezien het bij sommige oefeningen niet alleen vorm geeft aan de buikspieren, maar ook de spieren van de rug strekt.

power wheel

Breedte en materiaal van het wiel

Een wiel voor buikspiertraining moet minstens 2,5 cm breed zijn en moet vervaardigd zijn uit rubber of een andere stof met goede tractie omdat het stabiel en stevig moet voelen, en alleen moet slippen in die zin die voor de oefening vereist wordt, anders zou het spanning en scheuren kunnen veroorzaken in de arm- en beenspieren, de schouderspieren en de spieren van de zij.

Materiaal van het stuur

Het is belangrijk dat het stuur bedekt is met schuimrubber, latex of iets gelijkaardigs omdat het gewicht rust op het wiel en men het veilig vast moet kunnen houden.

power wheel

Lengtebeperkingen

Sommige buikspierwielen hebben een touw dat de lengte van de route die het wiel aflegt, beperkt, en dat verankerd zit in een kussentje waarop de gebruiker zijn/haar knieën steunt. De lengte van dergelijk touw kan aangepast worden door de gebruiker, zodat de intensiteit van de workout kan gevarieerd worden.

terug