Ontdek HIER onze kerstaanbiedingen

Boksartikelen Bruce Lee

De categorie "boksen en vechtsporten" bestaat voornamelijk uit een reeks toningsaccessoires die de gebruiker beschermen tijdens de workouts. Het gebruik van boks- en vechtsporthandschoenen is niet beperkt tot deze twee sporten, maar strekt zich uit tot andere activiteiten die aanval en verdediging omvatten om de sporters meer comfort en veiligheid te garanderen tijdens de workout. Onder deze activiteiten worden o.a. de volgende verstaan: boksen in de ring, sparring, sommige Crossfit-activiteiten, workouts met trainingsmatten en zandzakken of powerbags en de beoefening van allerlei vechtsporten, waaronder cardio-kickboksen. Meer informatie

Kies tot 4 producten om te vergelijken producten geselecteerd

 • Is een nieuwe manier van trainen, die gebaseerd is op plezier.
  Slam Man
  Kerst

  Bezorging 2-3 werkdagen

  Slam Man

 • Perfecte pasvorm en extra comfort en veiligheid.
  Bruce Lee Signature Hoofdbeschermer maat L/XL
  Kerst

  Bezorging 2-3 werkdagen

  Bruce Lee Signature Hoofdbeschermer maat L/XL

 • Perfecte pasvorm en extra comfort en veiligheid.
  Bruce Lee Signature Hoofdbeschermer maat S/M
  Kerst

  Bezorging 2-3 werkdagen

  Bruce Lee Signature Hoofdbeschermer maat S/M

 • Maximale bescherming met Go THREE technologie.
  Bruce Lee Signature scheenbeschermers maat L/XL
 • Maximale bescherming met Go THREE technologie.
  Bruce Lee Signature scheenbeschermers maat S/M

Koopgids van boks- en vechtsportaccessoires


Door de gepaste handschoenen te kiezen, krijgen de sporters meer bescherming en beveiliging en doordat ze ook comfortabel zijn, verhogen ze in laatste instantie ook het oefeningenniveau dat wordt uitgevoerd. Er bestaan heel wat verschillende handschoenen en daarom moeten we extra aandacht besteden wanneer we kiezen voor het ene of het andere model door rekening te houden met de volgende overwegingen:

 • 1) Maat van de handschoenen
 • 2) Gewicht en dichtheid
 • 3) Materiaal: leer of vinyl
 • 4) Bevestigingssysteem: veters of klittenband

1) Maat van de handschoenen

Over het algemeen zijn boks- en vechtsporthandschoenen verkrijgbaar in vier maten (small, medium, large en extra large) en er zijn ook specificaties voor mannen, vrouwen en kinderen. Hoewel er geen standaardmaat bestaat voor de markt en de maten verschillen per fabrikant en model, moet de gebruiker de maat kiezen die het best past bij zijn/haar lichaamsbouw. De handschoenen moeten goed aansluiten maar mogen niet te klein zijn en men moet er rekening mee houden dat, na verloop van tijd, de handschoenen iets zachter en losser worden.

2) Gewicht en dichtheid

Het gewicht van de handschoen hangt af van het type en de hoeveelheid vulling die het bevat. De zwaarste zijn meer schokabsorberend omdat ze meer vulling bevatten, wat het risico op blessures voor diegene die ze draagt en voor zijn/haar tegenstander vermindert. Hoe meer schuimlagen en hoe groter de dichtheid van de handschoenen, hoe beter.

3) Materiaal: leer of vinyl

De handschoenen kunnen verkrijgbaar zijn in leer of vinyl en hebben verschillende kenmerken. Leer is een materiaal van hoge kwaliteit, het ademt, het gaat langer mee en het is beter bestand tegen zweten. Vinyl daarentegen is goedkoper, gemakkelijker te reinigen en te onderhouden, maar gaat minder lang mee. Doordat de vochtigheid in de handschoenen aanwezig blijft, zijn deze ongemakkelijk voor langere activiteitsperioden.

4) Bevestigingssysteem: Veters of klittenband

Het bevestigingssysteem van de handschoenen kan van veters of klittenband gemaakt zijn. Veters kunnen veilig geknoopt worden en zorgen voor een grotere ondersteuning en comfort tijdens het trainen, maar hebben een groot probleem: het is bijna onmogelijk om de handschoenen zelf aan en uit te doen tijdens de workout. Klittenband, daarentegen, is praktisch om de handschoenen aan en uit te doen, maar kan een beetje verschuiven tijdens de activiteit.

terug

Links over die u kunnen intereseren Boksartikelen