Suunto

Gewaardeerd voor hun exclusief en elegant ontwerp, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid; bij Suunto combineert men de zuiverheid van het ontwerp en de geavanceerde technologie en het vakmanschap voor de meest gewenste sporthorloges en -tools ter wereld.

Alles zien
Suunto

Top producten Suunto

Suunto categorieën

Waarom Suunto kopen?

De Suunto-horloges worden gewaardeerd voor hun uitstekend ontwerp, juistheid en betrouwbaarheid.

Met een perfecte combinatie van esthetiek en functionaliteit van de horloges, met de mogelijkheden van de specifieke computers van verschillende sporten, de meest geavanceerde technologie en het zuiverste ontwerp, zijn de hartslagmeters van Suunto de meest gewenste sporttools wereldwijd. Deze apparaten, afhankelijk van het model, bieden de nodige gegevens om outdoorsporten en activiteiten buitenshuis te beoefenen: navigatie, snelheid, hartslag, hoogte, weersomstandigheden en functies voor hardlopen, fietsen en zwemmen.

De producten van Suunto zijn gekend voor hun esthetiek, comfort en gebruiksgemak en hebben tal van design awards gewonnen. De laatste prijzen dateren van 2012 toen de Suunto D9tx de "Red Dot Award", één van de meest prestigieuze design awards ter wereld won. Datzelfde jaar ontvingen de Suunto Ambit en de Suunto Core Alu de "Good Design Award", de belangrijkste design award ter wereld. Onlangs won de Suunto Ambit2 Sapphire de "Red Dot: Best Of The Best" award voor zijn buitengewoon ontwerp.Geschiedenis van Suunto

Suunto werd opgericht in 1936 door Tuomas Vohlonen (een grote outdoor- en oriëntatiefan) als antwoord op het probleem van de onjuistheid en de instabiliteit van de naald van de traditionele droge kompassen. Het eerste product dat men uitbrachtte op de markt was een gebrandmerkt kompas, het model nummer M-311, en reeds in de jaren vijftig, na het ontwikkelen van stabiele en nauwkeurige zeekompassen, ging het bedrijf zich richten op de duikindustrie en ontwikkelde het kompassen in meer dan 50 landen, waaronder Canada en de Verenigde Staten. In 1952 produceerde Suunto zaklampen voor de Olympische Spelen van Helsinki. Eén jaar later werd het eerste zeekompas (Suunto K-12) uitgebracht. En in 1957 begon het hypsometers te produceren die de hoogte van de bomen meten.

In de jaren zestig groeide het kompasgamma en Suunto lanceerde haar eerste duikkompas. Tijdens de daaropvolgende jaren combineerde Suunto haar ervaring in de de fijnmechanica met de beschikbare kennis op het gebied van elektronica. Als resultaat van deze vereniging begon Suunto in 1987 de seriële productie van de duikcomputer Suunto SME.

In het midden van de jaren negentig ontwikkelde Suunto de eerste duikcomputer, de Suunto Spyder, die de basis was om toegang te krijgen tot de polscomputers. Dankzij deze innovatie werd de Suunto Vector gecreëerd, de eerste polscomputer voor outdooractiviteiten die de atmosferische druk en de hoogte meet, en dient ter ondersteuning voor weersvoorspellingen en die de richting en de tijd aangeeft. In 2009 kwam de Suunto D9 op de markt, het eerste toestel die een duikcomputer combineerde met een digitaal kompas, en datzelfde jaar kwam ook de Suunto T6 uit, een hartslagmeter die informatie geeft over de training en de gevolgen. Na dit eerste trainingsproduct werd Suunto opgenomen in de fitnessmarkt.

In 2007 introduceerde het een nieuwe lijn outdoortools met de Suunto Core en de Suunto Lumi die in de prijzen vielen bij internationale designwedstrijden. Twee jaar later, in 2009, lanceerde Suunto haar Elementum horlogegamma, ideaal voor diegene die houden van stijl en functionaliteit. En we mogen ook de klassieke modellen niet vergeten zoals de Quest en de laatste modellen zoals de Suunto Ambit2 en Ambit2 S die uitgebracht werden in 2013 en die ontwikkeld werden op basis van het outdoorhorloge met GPS; Suunto Ambit dat het jaar ervoor uitgebracht werd.