Stretching Tunturi

De categorie "stretchaccessoires" bestaat uit yogabanden, wandrekken en rollers. De wandrekken dienen om gelijk welk deel van het lichaam te trainen: benen, armen, buikspieren, billen, rug, tweehoofdige kuitspier, enz. De schuimrollers zijn ook een van de accessoires die veel gebruikt worden door sporters in hun trainingen omdat ze heel goedkoop, duurzaam en nuttig zijn bij de trainingen. Als deze accessoires op de juiste manier gebruikt worden, verlichten ze de spanning van de spieren van de verschillende lichaamsdelen. Meer informatie

Kies tot 4 producten om te vergelijken producten geselecteerd

 • Regelmatig gebruik van de foam roller kan helpen met het losmaken van vastzittende spieren.
  Tunturi Yoga Foam Grid Roller 33cm

  Levering 2 - 3 werkdagen

  Tunturi Yoga Foam Grid Roller 33cm

 • Samengesteld op basis van laatste trainingsinzichten op het gebied van pilates en yoga.
  Tunturi Pilates Fitness Set
  Nieuw

  Levering 2 - 3 werkdagen

  Tunturi Pilates Fitness Set

 • Samengesteld op basis van laatste trainingsinzichten op het gebied van yoga.
  Tunturi Yoga Block Set en Riem
  Nieuw

  Levering 2 - 3 werkdagen

  Tunturi Yoga Block Set en Riem

 • Is klein en licht van gewicht dus gemakkelijk te vervoeren.
  Tunturi Yoga Blok Blauw
  Nieuw

  Levering 2 - 3 werkdagen

  Tunturi Yoga Blok Blauw

 • Is klein en licht van gewicht dus gemakkelijk te vervoeren.
  Tunturi Yoga Blok
  Nieuw

  Levering 2 - 3 werkdagen

  Tunturi Yoga Blok


Koopgids van stretchaccessoires


Wandrekken

Het zijn houten constructies met barren in de vorm van treden. Ze worden aan de muur bevestigd en zijn nuttig voor verschillende trainingen en stretchoefeningen. Het grootste voordeel van de wandrekken is hun veelzijdigheid omdat ze elke vorm van beweging mogelijk maken. Bovendien kan men door de barren in horizontale richting een hoogte kiezen om de oefening uit te voeren.

Bij de aankoop van een wandrek moet je rekening houden met de afmetingen ervan (hoogte en breedte) om er zeker van te zijn dat er geen plaatsgebrek is.

Trainingsrollers

Trainingsrollers zijn goedkoop, duurzaam, veelzijdig en heel gemakkelijk te gebruiken. Het zijn accessoires die dienen om de verschillende spieren van het lichaam te strekken en om geaccumuleerde stress in deze spieren te verlichten. Soms zorgen sommige patronen tijdens de trainingen, de weerstandstraining of de handelingen van het dagelijks leven die voortdurend herhaald worden, voor spanning of stijfheid in bepaalde spieren. En het gebruik van een trainingsroller helpt om deze spieren te herstellen.

Het gebruik van een schuimroller samen met een dynamische stretchoefening helpt om het bewegingsbereik en de flexibiliteit te verbeteren, waardoor ook de hersteltijden en het risico op blessures worden verminderd. Deze accessoires zijn niet moeilijk in gebruik. Het is dus eenvoudig om voor de ene of de andere roller te kiezen, maar toch is het goed om rekening te houden met bepaalde aspecten zoals de dichtheid en de grootte:

Dichtheid van de roller: Over het algemeen geldt: hoe dichter de spier die we willen ontspannen, hoe groter de dichtheid van het schuim van de roller moet zijn.

Maat van de roller: De meeste hebben een diameter van 15 cm maar hun lengte varieert tussen de 30 en 90 cm. Om de benen, armen en het dorsale gedeelte te ontspannen, is een roller van 30 cm voldoende, terwijl er voor de rug een roller van minstens 60 cm nodig is voor meer comfort en doeltreffendheid.

stretchaccessoires
terug

Links over die u kunnen intereseren Stretching