Bekijk al onze kerstaanbiedingen

Speedbikes Spirit Fitness

De speedbike of spinningbike is één van de meest gebruikte fitnessapparaten in de fitnesscentra, zowel bij individuele workouts als groepstrainingen. De belangrijkste functie van deze fietsen bestaat erin om een gevoel te bieden dat zoveel mogelijk aanleunt tegen dat van de traditionele racefietsen, met uitgebreide en gevarieerde trainingsmogelijkheden. Bij spinning, één van de populairste en meest beoefende technieken van de dag van vandaag om in vorm te blijven, verliest men vet en wordt een complete workout uitgevoerd die gericht is op het onderlichaam (benen, dijen en billen). Meer informatie

Kies tot 4 producten om te vergelijken

 • De CB900 betekent duurzaamheid, comfort en prestaties en is een perfecte aanvulling voor en fitnessclub, school of hotel. De naaldlagers die de pedalen en het vliegwiel omvatten zijn van industriële kwaliteit. De 'three piece' crank is de perfecte formule voor duurzaamheid en prestaties.
  Spirit CB900 Speedbike
  Semi-professioneel

  Spirit CB900 Speedbike

  0 Sterren (0)

  Koopgids voor een speedbike


  Net zoals bij alle cardio-apparaten, beschikken ook de speedbikes of spinningbikes over heel wat voordelen voor de gebruikers:

  • · Ze versterken en geven vorm aan het onderlichaam (benen, dijen en billen).
  • · Ze combineren aërobe met anaërobe training dankzij de tempowisselingen.
  • · Ze garanderen een lichamelijke activiteit met weinig impact en ze passen zich aan elke leeftijd aan.
  • · Ze verbranden vet en doen het volume afnemen.
  • · Ze trainen en geven intensief vorm aan de core (buik).
  • · Ze verbeteren het uithoudingsvermogen naarmate de trainingsintensiteit toeneemt.
  • · Ze helpen om stress te verminderen en bevorderen de concentratie.
  • · Ze zorgen voor een heel gevarieerde en afwisselende training (individueel, in groep, met muziek, enz.)

  Speedbike

  Vóór je een speedbike aanschaft, moet je bijzondere aandacht schenken aan verschillende aspecten om er zeker van te zijn dat je keuze de juiste is.

  • 1) Type transmissie
  • 2) Type weerstand
  • 3) Gewicht van het vliegwiel
  • 4) Instelmogelijkheden
  • 5) Monitor en console

  1) Type transmissie of overbrenging: riem of ketting

  De pedalen van de speedbike zijn op twee verschillende manieren bevestigd aan het vliegwiel, zodat, op het moment dat de gebruiker begint te trappen, het vliegwiel begint te draaien. Dit noemt men transmissie of overbrenging en dit kan via een riem of ketting gebeuren. De kettingoverbrenging is de meest economische en geeft een realistischer gevoel dat het dichtst bij dat van een racefiets aanleunt, maar is tevens de luidste optie die het meeste onderhoud vergt. De riemoverbrenging daarentegen, is de meest geluidloze optie die het minste onderhoud vergt, maar deze is wel iets duurder.

  2) Type weerstand: magneet- of wrijvingsweerstand

  De weerstand van spiningbikes kan door wrijving of magnetisch zijn. De wrijvingsweerstand (remschoenen) is de meest voorkomende bij thuisgebruik, vooral omwille van de kostprijs. Bij dit systeem wrijven de remschoenen en oefenen ze druk uit op de vliegschijf om de snelheid ervan te verminderen of om deze te stoppen. De magneetweerstand is de meest gebruikte bij speedbikes van hoogwaarde kwaliteit voor professioneel gebruik. Bij dit systeem wordt het vliegwiel afgeremd door elektromagneten die de instructies van de gebruiker volgen die hij/zij opgeeft via de monitor. Het is duurder maar in tegenstelling tot de wrijvingsweerstand, is dit een stuk stiller en moet het niet worden onderhouden.

  Speedbike

  3) Gewicht van het vliegwiel

  Het vliegwiel is het element van de fiets dat de trapas doet draaien en dat de verschillende weerstanden uitstuurt om de intensiteit tijdens de training te variëren. Hoe groter het gewicht van het vliegwiel, hoe soepeler en vloeiender het gevoel bij het trappen, en hoe groter de mogelijke variatie van de weerstand, waardoor men dus meer veeleisende workouts kan uitvoeren.

  4) Instelmogelijkheden

  De instelmogelijkheden voor het zadel en het stuur staan nauw in verbinding met meer of minder comfort tijdens het sporten. Niet alle zadels kunnen worden aangepast of vervangen indien nodig, vandaar dat het belangrijk is dat men kijkt of de gekozen fiets er één heeft dat kan worden aangepast voor een comfortabelere workout en om houdingen te vermijden die letsel kunnen veroorzaken. Hetzelfde geldt voor het stuur, dat moet kunnen worden aangepast in lengte en hoogte om het aan te passen aan de lengte van de gebruiker en om rugklachten na de trainingen te vermijden. Denk eraan dat een ongemakkelijke stoel en stuur een slechte ervaring kunnen creëren tijdens de workout.

  5) Monitor en console

  De console is onmisbaar want van daaruit worden de verschillende functies van de fiets beheerd en worden belangrijke gegevens weergegeven, zoals: snelheid, RPM, aantal verbrande calorieën, tijd, afstand, enz. Als de console bovendien compatibel is met je smartphone, iPod, iPad of iPhone kan je interactieve traningen uitvoeren met de beschikbare Apps waardoor je t leuker en motiverender worden. Op dit moment is de monitor en deze compatibiliteit en functionaliteit één van de aspecten die het meest aan het evolueren zijn, waarop de fabrikanten zich het meest richten, want op die manier voegen ze interessante eigenschappen aan de trainingen toe.

  Speedbike
  terug

  Links over die u kunnen intereseren Speedbikes