Ligfiets hometrainers Finnlo

De ligfiets is een variant op de hometrainer. In feite, zijn de technische kenmerken van dit cardio-apparaat zeer vergelijkbaar met die van een hometrainer maar aangezien de gebruiker zich in een lage positie bevindt en zich gedurende de volledige lichamelijke activiteit in een liggende positie bevindt, is de workout toch enigszins anders. Zowel de workout als de toegang zijn comfortabeler en eenvoudiger, waardoor ze dus speciaal worden aangeraden voor ouderen, gehandicapten of mensen met rugpijn. Meer informatie

Kies tot 4 producten om te vergelijken producten geselecteerd

 • Zelfgenererend met stopcontact optie. Weerstand: inductie remsysteem met 40 niveauss. Vliegwiel: 14 kg. Snelheid: 15 - 120 RPM.
  Finnlo Ergometer Maximum Ligfiets
  0 Sterren (0)
  • Wekelijkse training:Meer dan 20 u/week
  • Vliegwiel:14
  • Remsysteem:Magnetisch programmas
  • Eenvoudige instap:Ja

Koopgids voor een ligfiets


Ligfietsen hebben geen invloed op de onderrug dankzij hun geïntegreerde lendensteun. Tijdens de training bevindt de gebruiker zich in een hellende positie die comfortabeler en minder agressief is voor de spieren en de gewrichten. Dit zorgt o.a. voor de volgende voordelen:

 • · Ze zijn comfortabeler en eenvoudiger dan hometrainers.
 • · Ze trainen en geven vorm aan het onderlichaam (benen, dijen en billen).
 • · Ze dragen veel meer zorg voor de gewrichten dan andere cardio-apparaten.
 • · Ze zijn ideaal voor ouderen, gehandicapten of mensen met rugpijn.
 • · Ze verminderen de kans op hart- en vaatziekten en diabetes.

ligfiets

Aanwijzingen om een ligfiets te kopen:

 • 1) Type weerstand of remsysteem
 • 2) Gewicht van het vliegwiel
 • 3) Console en trainingsprogramma's
 • 4) Instellingen en comfort
 • 5) Maximale gebruikersgewicht

1) Type weerstand of remsysteem

De weerstand van ligfietsen kan magnetisch of elektromagnetisch zijn. Bij ligfietsen met magneetremmen wordt de weerstand uitgeoefend door een boog van magneten die het vliegwiel naderen. Deze kunnen ofwel handmatig worden ingesteld, ofwel via programma's afhankelijk van de actie. Bij ligfietsen met elektromagneetremmen wordt de weerstand uitgeoefend door een elektromagneet. Dit laatste is het meeste professionele en stille type.

2) Gewicht van het vliegwiel

Het vliegwiel is het element dat de zachtheid van het trappen controleert door haar roterende beweging. Hoe groter het gewicht van het vliegwiel, hoe soepeler, vloeiender en stiller het trappen op de fiets, aangezien het extra gewicht bijdraagt aan een verhoogde efficiëntie van de rotatie van het vliegwiel.

ligfiets

3) Console en trainingsprogramma's

Net zoals bij alle cardio-apparaten kan men vanaf de console van het toestel de verschillende programma's controleren en gegevens over de training bekijken. De console geeft de trainingsduur, de snelheid, de afstand of verbrande calorieën weer, enz. De functies en mogelijkheden verschillen per niveau, model, reeks of merk van de fiets, factoren die vaak samenhangen met de prijs. Bovendien opteren de fabrikanten steeds meer voor de compatibiliteit van de monitor met smartphones of tablets om alle technologie van deze apparaten te combineren met de trainingen en ze zo aantrekkelijker maken dankzij de Apps en beschikbare functies.

4) Instellingen en comfort

Ligfietsen zijn comfortabeler en toegankelijker dan hometrainers.

Het belangrijkste kenmerk is dat het lichaamsgewicht op een groter draagvlak rust en dat het gewicht gelijkmatiger wordt verdeeld over de rug, de onderrug en de billen. Daarnaast is dit contactoppervlak meestal beter bekleed dan de stoelen van de hometrainers, wat zorgt voor een comfortabeler en aangenamer gevoel tijdens het trainen.

De meest gebruikte instelling voor dit soort fietsen is de horizontale stoelverstelling waardoor de stoel dichter naar het stuur toe of verder van het stuur weg kan worden ingesteld terwijl het stuur op zijn plaats blijft.

De pedalen zijn dezelfde als die van de hometrainers.

5) Maximale gebruikersgewicht

Het maximale gebruikersgewicht is het gegeven dat het maximumgewicht aanduidt dat de ligfiets kan dragen. Het is belangrijk om hierop te letten vóór de aankoop van het model om een efficiënt gebruik en een lange levensduur te garanderen.

ligfiets
terug

Links over die u kunnen intereseren Ligfietsen