Balans en stabiliteit

Alle accessoires voor evenwichts- en stabiliteitstraining

Alles zien
Balans en stabiliteit

Categorieën Balans en stabiliteit

Topmerken Balans en stabiliteit

Stabiliteitstraining

Stabiliteitstraining verwijst hoofdzakelijk naar de BOSU en de TrainPod, enz. Het zijn accessoires die deel uitmaken van de zogenaamde functionele trainingen, een soort training die niet alleen de lichamelijke conditie van de sporter verbetert, maar hem/haar ook helpt om blessures te vermijden door bepaalde bewegingen uit te voeren tijdens de trainingen die men ook uitvoert in het dagelijks leven.

Door het gebruik van deze accessoires, kan de gebruiker zijn/haar lichaam in het algemeen vorm geven en zijn/haar spierweerstand verhogen. Naast een behoorlijke verbetering van de flexibiliteit, stabiliteit en evenwicht, zal de gebruiker een versterking van de buikspieren, romp, rug, benen en billen beginnen zien. Het uitvoeren van dit soort oefeningen met dit soort accessoire, vermindert de stress, helpt calorieën te verbranden en verbetert het welzijn in het algemeen. Het is een perfecte activiteit voor gelijk welke leeftijd en fysieke conditie, een onmisbare activiteit om de proprioceptie te verhogen, m.a.w. de capaciteit om zich bewust te worden van de spieren die betrokken zijn bij evenwichtsbewegingen of -posities en deze te versterken, zodat de kans op gewricht- en spierblessures wordt verminderd.

stabiliteitstraining


Trampolines

Hoewel velen dit accessoire gebruiken voor amusement, bieden trampolines heel wat voordelen. Het belangrijkste voordeel is de activatie van het cardiovasculaire systeem dat dient om zich op te warmen maar ook als cardiotraining, hetgeen heel goed is voor de fysieke conditie van de gebruiker.

Door te trainen met een trampoline verbeter je je flexibiliteit, slank je af en geef je vorm aan de spieren van je lichaam. En dit niet alleen want door te springen wordt de kracht van de gewrichten versterkt en vermindert dit of vermijdt dit de pijn veroorzaakt door artritis. Bovendien krijgt men door training op trampolines meer vertrouwen in het uitvoeren of ondernemen van andere activiteiten en in zijn/haar leven.

Het is een eenvoudig maar nuttig accessoire dat heel gemakkelijk is in gebruik maar dat niet over het hoofd zou moeten gezien worden in een trainingsplan.

trampolinesBelangrijke punten om een stabiliteitstrainer of trampoline te kiezen

 • 1. TRAMPOLINES

  Wanneer men een trampoline kiest, is het belangrijk om rekening te houden met de diameter, het systeem van de trampoline, de robuustheid, het materiaal en het maximale gebruikersgewicht.

  Al deze punten bevorderen het kunnen springen in alle rust en veiligheid, zonder impact en zonder spanningen.

  Op die manier kunnen we onze aerobics uitvoeren en de fysieke conditie in het algemeen trainen: de bloedsomloop en de longcapaciteit bevorderen, de kracht, het uithoudingsvermogen, de lenigheid verhogen en de coördinatie en het evenwicht verbeteren.

 • 2. STABILITEITSTRAINING

  In het geval van de stabiliteitstrainers, moeten we rekening houden met het materiaal, gewicht, maximale gebruikersgewicht, afmetingen (diameter) en het aantal bewegingsgraden die worden toegestaan.

  Binnen dit gamma bestaan er verschillende soorten producten naast elkaar, vanaf de meest klassieke zoals de BOSU, tot de TrainPod van Reebok waarmee men zelfs de intensiteit van de oefening kan wijzigen door de luchtdruk van de centrale bal te variëren, tot de evenwichtstablets van SKLZ die verschillende trainingsroutinegrafieken hebben voor een comfortabelere training. Vicore, langs de andere kant, lanceert een nieuw product in deze categorie zoals de Core Chair Pro, wat de training naar een hoger niveau brengt: het verbetert de ergonomie, het versterkt de motorische kracht en het profileert het evenwicht.

 • 3. MERKEN

  BOSU, Reebok, SKLZ, Kettler en Vicore. Al deze merken zijn synoniem van veiligheid. Al deze merken werken aan het specialiseren in, ten minste met een deel van hun gamma, sporten zoals fitness en crosstraining.

  Elk van de merken werkt aan zijn producten en verbetert hen, altijd rekening houdend met de behoeften van de consument. Daarom zal het kiezen voor het ene of het andere merk meer afhangen van de doelstellingen die je wilt bereiken omdat elk van de producten speciale kenmerken heeft voor verschillende soorten training.